Sverige

Hej
Nu är jag då tillbaka i Sverige, befinner mig inte än i den rätta staden men är på god väg.
Igår började jag åka från London klockan två, runt klockan elva landade jag på skavsta, Nyköping.
På grund av dåligt snöoväder så kunde inte planet landa på säve, så dom flög lite mer norrut istället. Sen så skulle alla som var på planet sätta sig på en buss som åkte tillbaka till Göteborg igen.
Jag som var utmattad och verkligen inte ville åka mer tog ett snabbt beslut att ringa mitt gamla kollektiv i Nyköping och be att få låna deras soffa.

Vilket jag fick och jag är otroligt tacksam för det. En bussresa ner till Göteborg från Nyköping tar fem timmar och när maja kom och hämtade mig runt elva så hade dom inte ens börjat resa än. Så det är tur att jag har lite kontakter runt omkring i Sverige!

Nu då så är jag tillbaka i hemlandet och ska vara här för att fira jul och nyår. Så jag tar en paus från Londonbloggen och återkommer om en månad när jag är tillbaka i europas huvudstad.

Ha en fantastisk jul och ett gott slut
Tack också till er som har följt bloggen och kommenterat. Ni har gjort det mycket roligare att skriva om mina upplevelser.

Kind Regards
Josefine

The Betsy Smith

Tänkte tipsa om min absoluta favorit pub/resturang.
På den mest otippade gatan så ligger The Betsy Smith. Om Alice i underlandet bestämde sig för att sadla om när hon kom upp från kaninhålet och öppnade en pub, så skulle det vara denna.
Det hänger fågelburar i taket, dom har en hylla med massa gnoms på, randiga väggar i olika färger. Serverar cocktails i tekannor och har quirky drinkar som till exempel Mells favorit som är en drink baserad på selleri och du får blue cheese att doppa.

För min och Mells avslutningsmiddag (kommer se henne imorgon men hon är upptagen på kvällen) så bestämde vi oss att åka till The Betsy Smith. Vi båda åt en laxrisotto med chili på som var helt fantastisk, är fortfarande mätt även fast det var tre timmar sen.
Vi drack också två drinkar. Jag drack en raspbomb och Mell drack någon blandning som serverades i en syltburk (se bild)
Sen som dessert så drack vi varma cocktails framför brasan, som hade slocknat och hade inte någon ved kvar, men var ändå mysigt.
Här är hemsidan - http://www.thebetsysmith.co.uk/

Och två bilder från idag.

Mells drink i en syltburk



Fågelburslampor



Kommer ni och hälsar på mig här så ska jag definitivt ta med er dit!


Marknader

En tradition som börjar ta form på söndagar är att besöka marknader.
Idag var jag för första gången på The Farmers Market, inte alls i samma storlek som till exempel Portobello Road Market men jag tyckte att det hela var lite mysigt.
Min vän Mick jobbade där idag också, så både jag och Mell fick med oss en burk med honung som är odlad på en farm där Mick brukade jobba förrut. Min honung är från Norfolk och ska vara av den sötare sortern och med en hint av svarta vinbär. Ska ta med den hem så den som är nyfiken på att smaka kan höra av sig.

Efter Farmers Market så tog vi oss east igen och snurrade runt på Up Market som är en marknad inomhus med allt möjligt. Mat, smycken, väskor, kläder, konst men mera. Du kan hitta mycket och det är inte allt för dyrt. Oftast så står också konstnärerna eller designerna och säljer. Vilket gör det väldigt mycket trevligare också.

Sen kan jag tillägga att jag har blivit biten av bedbugs, för fjärde gången.
Så jag håller nu på att tvätta alla mina kläder igen och ska snart ta en lång dusch. Åh vad skönt det bli att komma hem igen.

Nya bilder uppe på http://s1093.photobucket.com/albums/i425/josefineJ/


Fyra dagar kvar

Så då var det bara fyra dagar kvar till hemgång och jag har väldigt blandade känslor. Kan bero på att jag är lite trött nu också, brukar bli känslosam då.
Vi bakade ett pepparkakshus igår, tog oss nära två timmar då vi fick laga alla delar först. Dumma IKEA som säljer trasiga saker.
Men det löste sig med smält socker och huset blev kanonfint och många var väldigt imponerade efteråt.
Ska lägga upp en bild sen när jag har min kamera, har nämligen fått checka ut ur mitt lilla trevliga fyra bäddsrum. Kommer att sakna mina roomies men nu flyttar jag ner till 10 bäddsrummet i källarn istället.
Bara tjejer, svalt och mörkt plus att man har gardiner för sängen så man får faktiskt som ett eget litet rum och vips så har man lite mer privatliv igen. Dessutom så är det 20 pund billigare.

Idag var det tänkt att vi skulle ut och shoppa för att sen ta oss hem till en kompis som ska ha fest men ingen har dykt upp så jag sitter nog hellre kvar här och bara tar det lugnt. Ska ta mig igenom min väska också och se vad som ska med hem och vad som kan lämnas kvar.

Nyår har också börjat att planeras och just nu så ser det ut som om jag och Jennifer tar oss till huvudstaden. Blir nog fin fint!

cheers


Ikea

Jaa så var det gjort. Jag har nu åkt till zon 5 för att gå en runda i det stora blåa huset, also known as Ikea!
Jag tog med mig en kiwi och en aussie den här gången för att visa dom lite svensk kultur eller ja mer svensk mat. Jag åt en köttbullemenun och en bit daimtårta. Trodde aldrig att jag skulle uppskatta det så mycket, det som dock var lite konstigt som jag inte kan komma på att jag har sett på ikea förrut var att dom hade vin att köpa?!
Finns det hemma hos oss också? Kan verkligen inte komma på att jag har sett det förrut och det var lite lustigt.

Annars så promenerade vi runt där i cirka 4 timmar och sen tog vi oss till "the swedish foodmarket", matavdelning skulle jag vilja kalla det men anywho.
Jag köpte glögg (ingen saftglögg pappa, det var fina saker), hushållsost (£1.50 kan ni tänka er?) och daim åt min vän mick från australien som pluggade i sthlm i ett halvår och som blev väldigt glad när jag sa att jag hade fått daim hemifrån (tack mamma).

Det var halvvärt att åka den biten som vi åkte för att göra detta eftersom för mig är det inget nytt men samtidigt så var det trevligt att bli påmind om Sverige igen.
Lite konstigt att jag nu har kommit över det där med att jag håller mig borta från svenska saker och faktiskt börja leta efter dom istället.

Jag är nu otroligt trött och ska gå och krypa ner i sängen. Jag har förresten världens trevligaste roomies just nu, vi har varit i samma 4 beddorm i en månad och kommer väldigt bra överens. Igår när jag kom hem hade jag fått en adventspresent som låg på min säng. Ett litet elektriskt värmeljus som pendlar i olika färger. Helt fantastiskt snällt.

God natt!

RSS 2.0