formal och informal

Så idag började vi prata om formal och informal engelska. Svenskar är oftast väldigt duktiga på att prata engelska men ett vanligt fel är att vi skriver som vi pratar. Detta felet gör jag, att skriva formal english kan vara så himla krångligt och allt som man vill skriva måste man omvandla till mer akademiska ord.

Vi har nu börjat att titta mer på detta ämne i skolan och kommer få mer skrivuppgifter. Det känns väldigt roligt och nyttigt, så när jag är klar här om fyra veckor så kommer jag vara expert på det.. Förhoppningsvis.
Jag ska iallafall göra mitt absolut bästa, som jag i och för sig alltid gör.

Förövrigt är det kallt och regnigt här idag, inte alls lika roligt som förra veckan.



Söndag

Snart börjar nedräkningen på riktigt.

Idag är det tvättdag på Chapter Road, får passa på när det regnar ute. Igår hade jag en lugn dag hemma, samma som jag kommer ha idag. Känner inte riktigt för att göra nått idag, eller jag tror inte det iallafall. Vi får se sen.

Idag ska jag äta kyckling, första gången på.. ja men väldigt väldigt länge faktiskt. Är lite excited och hoppas att min rätt blir lika god som jag hoppas att den blir.

Jag kollade på senaste veckan av "halv åtta hemma hos mig" igår som var från Göteborg, var väldigt trevligt att se och Helge Skoog gör så att man sitter och fnissar högt.

Sen kan jag säga att "Come dine with me" som är engelska versionen är väldigt rolig också, lite mer drama i det programmet.

Hoppas att ni har haft en bra helg nu ska jag fortsäta att tvätta.

Helg igen.

Så var det lördag igen, dagarna bara springer förbi.

Igår så hade jag först tutorial med min lärare och fick höra att jag låg bra och att min writing har nu höjts från ett B+ till ett A- vilket jag är väldigt nöjd med eftersom det var framför allt det som var hela planen att förbättra när jag är här.

Efter skolan så åker jag och Mel till Kensington Palace för att gå på deras Enchanted utställning. Det var så fantastiskt bra, tyvärr så fick man inte ta kort där inne så jag kan helt enkelt bara rekomendera att man besöker det istället.
Man får en karta som man ska följa och med hjälp av teman i olika rum med dikter, klänningar och andra konstformer så ska man hitta dom sju prinsessorna som har bott på palatset. Var otroligt vackert gjort och kan bara som sagt rekomendera att besöka den!
12 pund är inträdet men det tycker jag var värt det! Fick väldigt mycket historia på ett roligt och vackert sätt. 

Eftersom det var väldigt fint väder igår också så tog vi en sväng i kensington gardens efteråt och hamnade vid The Albert Memorial och Royal Albert Hall. Sen så ville vi äta scones och jag visste ett väldigt bra ställe på trafalgar square (andra sidan stan typ) men vi hade jättetur för precis som vi  börjar att gå så kommer det en gammal dubbeldäckare som går hela vägen. Älskar att åka med dom gamla bussarna och få spontan guidturerer av den charmiga biljettförsäljaren. Det är väldigt fint.

Igårkväll var jag ute på en kombinerad födelsedagsfest och hejdåfest. Var inte ute jättelänge för jag ville åka med Mel hem på kvällen. Alltid skönt att ha sällskap.

Här är lite bilder från gårdagen









Enda stället som man fick ta kort på utställning, här skulle man sitta och önska sig något. Jag körde på lady sittstilen.


Mel och Albert Memorial, som är mycket större än vad man tror.


vår!

Hej hej
idag har jag fått en ordentlig dos av D-vitamin, här har det nämligen varit (utan att överdriva) 14+, strålande solsken och varma vindar. Så himla vårigt! Jag och Charlotte tog en långpromenad genom Islington, var väldigt skönt att knäppa upp jackan och strosa runt.
Vi kunde till och med sitta och fika utomhus, har varit väldigt bortskämd med vädret nu faktiskt.
Får hoppas att vädret hemma vänder innan det är dags för mig att återvända hem bara..



Igår var jag en vända på The Owl & Pussycat igen, gårdagens cocktail blev en elderflower and apple martini. Mycket fräsh och frisk faktiskt! Det är väldigt bra att ha en vän i baren kan jag ju säga.
Var där iallafall för att min vän Laura fyllde år, så det blev lite häng på deras uteservering (med värmelampor) men var hemma i lagom tid igen. Jag har ju trotsallt skola på morgonen.


hemgång

så idag gick jag till language center och kollade upp min termin, som jag misstänkte så har det skett ett missförstånd och helt plötsligt så är jag klar om en månad.
Så jag åker hem i början av april och så är det. Får finbesök i slutet av mars som kommer göra ett bra avslut på denna resa.
Annars så är det hem till Göteborg igen och denna resa har varit fantastisk men det ska bli så fruktansvärt skönt att komma hem igen.

den riktiga tisdagen

lite roligt för jag döpte i ren trötthet och förvirring gårdagens inlägg till tisdag, fast det var måndag och ingen märkte nått haha

Idag har det inte hänt sådär jättemycket, varit i skolan och sen hem igen. Kommer nog vara samma procedur tills på fredag, då ska jag och Mel till Kensington Palace som har en utställning som verkar vara väldigt fin.

Förresten så fick jag ett par skor av Mel igår, hon kunde inte ha dom och jag tycker att dom är fina!



tisdag

Så lägenheten är okej och vi ska få kompensation från dom som har lägenheten över oss. Så det blev bara bra nyheter och sen får vi se om vi får billigare hyra den här månaden, vilket jag absolut inte hade tackat nej till. Tvärtom!

Annars så är jag brutalt sugen på fiskpinnar och potatismos idag. Hade suttit fin fint med lite lingonsylt till.
Men det det får bli pasta.. idag igen.

sunday wet sunday

Låt mig berätta om min eftermiddag här på chapter road. Jag satt i min säng och lyssnade på musik, helt plötsligt så hör jag konstiga ljud från badrummet. Jag blir först jätterädd för jag är ju den enda som är hemma. Vem har satt på duschen? Efter en stund så blev det för konstigt så jag gick och knackade på mina grannar och sa att det är nått konstigt här.
Vad jag inte förväntade mig var att det skulle rinna ner vatten från taket. Inte bara i badrummet utan också i hela hallen och i Alex rum.
Så nu sitter vi här med en förmodligen vattenskadad lägenhet. Våran landlord ska komma hit imorgon och då får vi se hur det blir med det här. Vi vill inte bo kvar i den här lägenheten om det ska vara så här.

Så imorgon får vi ett svar, än så länge känns allt väldigt jobbigt.


seg lördag

Igår var väldigt trevligt, var hemma tills runt 11 och drack vin. Sen tog jag mig bort till Owl and the pussycat för att vänta på Mel.
Egentligen så skulle hon sluta tidigare och vi skulle möta upp med vänner men så blev det inte. Mel slutade senare än vi hade trott och våra vänner hörde inte av sig. Det gör dock ingenting, jag blev bjuden på någonslags honungs martini som var hur god som helst och efter Mel hade slutat så hängde vi kvar med personalen och blev bjudna på vin. Var faktiskt mycket trevligt!

Idag är jag dock väldigt väldigt seg i huvudet, kom hem sent igår. Ska snart få styrka att gå bort till affären för att köpa mjölk.

Här är förövrigt my future car!


TGIF

Allt som går att säga idag, Thank God It's Friday!
Jag sitter och dricker lite kaffe nu och ska börja förbereda mig lite sen. Ikväll blir det utgång, som vanligt, men den här gången så tar vi nog oss till Camden.
Man börjar tröttna lite på att bara vara på samma pub och klubbar hela tiden, sen så ska vi förhoppningsvis möta upp med min klasskamrat som är från Sverige och hennes kompis.

Kan nog bli hur bra som helst!

Hoppas att ni får en fantastisk fredag!

östra londons svar på konst













liverpool street by night!



två månader

Så idag när jag kom till skolan så fick jag en smärre chock, på grund av påskfirande så visar det sig att jag har mer eller mindre två månader kvar här i London? Eh va?
Hur kunde det ske? Har jag varit här i fem månader? Herregud!
Så nu kommer nästa tanke, vad ska jag göra nu då?

Så mina rutiner efter skolan just nu är: sega på en tunnelbana i (förhoppningsvis) 30 minuter, komma hem och få utbrott på att vårt rum ser ut som en svinstia (ja ankan jag har nog ärvt det där med kort stubin när man är hungrig), laga mat, göra en kopp te och sätta sig vid datorn för att få inspiration.

Än så länge har jag sökt några jobb som känns långt borta men man ska inte vara feg. Vem vet?!
Sen idag tog jag mig en funderare på att plugga vidare till nått, såsom ekonom för att få en annan tung utbildning på mitt cv.

Sen då mitt upp i allt så började jag prata med min vän Martina som är i oslo och jobbar. Och hej, varför inte?
Tydligen så är det lätt att få ett väldigt välbetalt jobb och lägenhetssökande verkade inte heller jättesvårt.
För mig känns det som en väldigt intressant grej och ett fint sätt att få mer arbetslivserfarenhet!

Detta blir till hösten då, vill ha sommar och vår i Göteborg!

Är jag helt ute och cyklar tycker ni?

dagen efter alla hjärtans dag

Ja vad ska man säga, igår var fantastiskt. Var jättefint väder och hade en mycket trevlig dag.
The Book Club var hur bra som helst.
Man kan inte köpa en hel middag utan dom har "lite bites" eller platters att dela på. Vi beställde in två platters (på tre personer) och även varsinn cocktail.
Hela lokalen är mer "sitta ner och prata" men dom har en nedervåning som dom har olika event. Dock så är min favorit att man kan låna spel såsom alfapet, monopol och vem där bland annat. PLUS ett jättestort plus dom har ett pingisbord!
Låter lite som en fritidsgård men det är absolut inte känslan som man får, det är mer väldigt socialt och perfekt ställe att gå till med några kompisar.

Idag har varit en väldig seg dag. Jag kom hem trött, genomfrusen och vrålhungrig från skolan idag. Kan verkligen inte säga att jag var solstrålen nummer uno förrut. Nu känns det dock lite bättre, har druckit varm choklad och tagit ett bad. Ska bara få tummen ur att laga middag också. Är halv peppad på det just.

Bilder från igår

Mel, jag och Laura


Laura och jag




Gårdagens budskap. Ska även lägga upp ett inlägg med bara bilder från östra londons graffiti. Kanske imorgon..


Alla hjärtans dag

Happy valentines day på er!
Jag sitter nu och dricker kaffe sen ska jag och Mel in till London och äta middag med Laura.
Vi ska till The book Club som ligger i Shoreditch.
Tyvärr har dom inte någon hemsida som jag kan tipsa om men förhoppningsvis så kommer jag ihåg att ta en massa bilder för eran skull.

Annars så går det bra här i London, vädret går åt rätt håll och idag har det varit solsken hela dagen. Vilket inte alls är fy skam!


Så hoppas att ni alla har en fantastisk dag och en massa kärlek till er!

puss och kram


Tate modern

Okej så jag var på Tate Modern för första gången idag.

För det första, promenaden dit från saint pauls är helt fantastisk. Som ni säkert har förstått nu så älskar jag området runt liverpool street. Byggnaderna där är häpnandsväckande och det finns så mycket att titta på så man blir snurrig efter ett tag. Det bästa med promenaden är att man får gå över milleniumbridge och sen är man framme.

Tate Modern är ett konstmuseum med moderna konstverk. Jag kan tycka att modern konst är lite lustig, okej väldigt lustig för att vara helt ärlig. Och för att citera min engelska vän som var mitt sällskap idag " a bit rude"
Det är mycket annorlunda konstverk som kan tyckas väldigt odd och även mycket avbildningar av delar av nakna damer och herrar.
Sen att inte tala om kortfilmerna som kan man titta på. Jag och min vän satte oss ner och kollade på "the story of nothing" en svartvit animering av absolut ingenting.

Jag tycker att det är väl värt ett besök och man blir härligt fnissig av alla som går runt och tar allt väldigt seriöst. Sen är det helt fantastiskt att se Ai Weiwei - sunflower seeds, en utställning med miljoner små unika keramikfröer som har samlats i ett jättestort rum. 

Tate Modern är gratis men ibland kommer det olika temporära utställningar och då brukar det kosta en slant att gå dit.
Jag kan verkligen rekomendera det om man har lite tid över i London!


låttips

Hoppas inte att ni har missat den här guden!


hellre regn än snö

skulle uppdatera med bilder men det funkar inte, återkommer imorgon igen


Sunny tuesday!

Hej idag är det 10 + blå himmel och strålande solsken. Behöver jag säga att jag älskar London idag?






måndag

idag bjuder jag på en bra låt istället.


Gott nytt kanin år

Så det är kinesiskt nyår nu och idag lite halv sega efter gårdagen tog jag och några kompisar och åkte till trafalgar square. Där firade dom med stor scen med drakdans, kinesiska sångerskor och annan underhållning. Vi stannade inte så jättelänge för det var några som ville gå och äta i china town.
I china town var det fullsmockat med folk som försökte tränga sig runt och dela utrymme med parader, scener och kineser som sålde smällare.

Jag tyckte att det var en rolig grej att se faktiskt, inte nått som man springer på i vanliga fall.
En bild från idag!





The Owl & Pussycat

På måndag ska jag möta upp en kompis på en pub som jag tänkte tipsa om. Vet inte om ni känner till dikten "The Owl & Pussycat" men det är vad namnet och hela puben är inspirerad av.

På nedervåningen så ligger det en mysig pub med en antik-mysig känsla. Tänk er tunga mörka möbler, slitna tapeter, en grumpy bar man och lampskärmar med fransar på.
På övervåningen är det en resturangdel, den är något ljusare än pubdelen. Men fortfarande tunga trämöbler men det fina är alla tavlor som hänger på väggarna. 
 Jag och Mel åt varsin cheeseplatter där och drack rödvin. Vi var inte särskilt hungrig och ost kan man aldriga tacka nej till. Vi fick olika tunna kex till och quince, som är en tjock syltliknande sak. Menyn är också inspirerad av dikten och förutom den otroligt goda cheeseplattern så är det en fantastisk sådan. Finns mycket gott att välja mellan.

Alltså är The Owl & Pussycat nått som jag verkligen kan rekomendera, Mel som aldrig gillar när någon annan än hon själv gör martini, drack den godaste som hon någonsin har druckit där. Vilket säger en hel del om baren också.

 
Adressen är 34 Redchurch Street i shoreditch, östra london.

Tar man overgrounden till Shoreditch highstreet så är det inte alls långt att promenera.


Sista dagen i Guernsey

Så här sitter jag igen med uppknäppta byxor och en matkoma som gör att jag knappt kan skriva.
Idag fick jag äta två buttery toast, sen fick jag ganska så snabbt en beanstew och efter det nybakade scones med sylt och grädde. Penny som var väldigt snäll och serverade det här sa att jag nog inte behövde äta mer på ett tag. Som jag känner nu så behöver jag inte äta mer på en vecka.

Om ungefär 20 minuter så åker vi till flygplatsen igen, nu har jag varit här i en vecka. Känns inte alls som en vecka för det har gått alldeles för fort.

Sammanfattning av den här resan

- Lättaste och billigaste sättet att åka till Guernsey är att ta sig till Gatwick och sen flyg dit. Jag åkte till Victoria station och sen tog expresståget till Gatwick. Flyget tar ungefär en timma och är en väldigt behaglig resa.

- Huvudstaden är St Peters Port, det bor ungefär 65 000 människor här och det tar runt en halv timma att köra runt hela ön med bil.

- Dom producerar alla sina mejeriprodukter själva och har Guernsey kor som är bruna och vita.

- Ska man ut och vandra runt på klippor så åker man till södra delen av ön. Alla industrier ligger på den norra sidan.

- Februari är sista månaden av vintern här och oftast den som är värst. Dom säger att det ska börja snöa igen om ett par veckor, vilket jag tycker är lite konstigt för nu känns det som ett sent marsväder här. 

Huset som jag har bott i



Typiskt Guernsey hus


Grav från bronsåldern




På hela ön finns sånna här torn, det var ett fint torn från napoleons tid förrut men så kom tyskarna och gjorde om det till det här betongmonstret. Det är inte uppskattat av lokalbefolkningen.


Vårblommor!



Slutsats: en mycket bra vecka och jag kan verkligen rekomendera att åka dit! Fast på sommaren då.

Guernsey day 6

Så imorgon åker jag hem. Igår och idag blev inte riktigt som vi planerade. Missförstå mig inte nu, jag har haft det väldigt trevligt men igår råkade vi sitta uppe till klockan fem på morgonen och spela tvspel. Så idag eftersom vi somnade väldigt sent så råkade vi vakna vid två. Och snart ska vi åka hem till jesse's hus igen så hinner nog inte med så mycket idag.
Men som sagt jag har haft det väldigt trevligt, kan skriva någon slags slutsats om min resa till Guernsey imorgon, idag är jag lite för trött.


Guernsey day 5

Så efter ännu en seg morgon så åkte jag och Maral in till St Peter Port idag igen.
Idag blev det lite shopping dock, köpte en gammelrosa stickad tröja, en vit ugglering och ett par fina örhängen.
Kan visa bilder imorgon!
Idag ska vi åka hem till Jesse's kompis och sova över där, han ska bo i jättestort hus med fina fält utanför. Så ska ta bilder så att ni får se.

Ny fakta om Guernsey:
* Här har man inte säkerhetsbälte i baksätet - tydligen så behöver man inte det. Jätteskumt tycker jag och väldigt ovant.
* Man kan inte gifta sig ute i naturen utan bröllopet måste ske inom fyra väggar och tak då såklart. Annars så gills det inte. Väldigt synd, för här finns så himla fin natur och hade jag bott här så hade jag nog velat gifta mig på en klippa i solnedgången eller nått.
* Nummerplåtarna här är väldigt unika, är det enda stället i världen som bara har siffror. Sen ser dom väldigt exklusiva ut för dom är svarta med silvriga siffror på.

Förövrigt! Jag kan tyvärr nog inte rekomendera filmen, ganska seg, ganska dålig men soundtracket var bra. Men annars bara en vanlig amerikansk komedi som inte gav så mycket faktiskt. Så nej se inte The Dilemma, eller iallafall inte på bio. Inte värt.

Återkommer imorgon!

RSS 2.0