Guernsey day 4

Idag ska vi på bio, vi ska se på The Dilemma! Någon amerikansk komedi som verkar vara bra. Bion här är inte jättestor och det fanns inte så mycket att välja på. Så The Dilemma fick det bli!

Jag hoppas att ni inte missar min bildbomb som jag publicerade innan min bild på sundayroasten?! Kanske var dumt att släppa två inlägg om det skapar förvirring här på bloggen.

Här är filmen som vi ska se!

sundayroast

Måste bara visa det här!
Mycket godare än senaste gången. Är nog nått speciellt med hemlagat faktiskt.
Hett tips dock; ät inte sticky toffee pudding med rich cream efteråt. Jag har en sån matkoma nu så att jag knappt kan tänka haha


Guernsey day 3 - fotobomb

Idag har jag varit på en nästan två timmar lång promenad runt klipporna här på Guernsey. Jag har också smakat Guernsey Gauche, vilket är ett bröd fast med frukt i. Så det smakar som en brödig fruktkaka om man ska beskriva det. Man äter det med guernsey smör på. En annan sak som är nytt för idag är att deras vaniljglass (som också är gjord här) inte är vit som vanlig utan den är gul/orange och ser ut som apelsinglass.
Här kommer bilder från idag. Jag är helt utmattad efter min överdos av friskluft, men det känns väldigt härligt!

Idag serveras det sunday roast här och jag är vrålhungrig!



´







Dom har nått som dom kallar the fairy ring, ingen vet riktigt vart den kommer ifrån. Lite häftig faktiskt.



Alla skyltarna här står på franska och engelska!  



Från andra världskriget








  


Guernsey day 2

Så nu sitter jag i min sängpuff igen. Idag var i town ett par timmar och sen åkte vi hem till jesse's morbror och moster ett tag. Det känns att man är ute i friskluften igen för nu känner man sig helt utmattad.
Jag hann ta några bilder som jag tänkte posta.
Vad jag har lärt mig än så länge
 *Guernsey är styrt av den engelska kronan men är inte med i EU
 * Dom har inte engelskt pund utan sina egna, bild kommer 
 * Det är inprincip helt omöjligt att flytta hit. Man måste ha ett speciellt licens för att kunna jobba och det är också väldigt svårt att få.
* Dom tillverkar sina egna mejeriprodukter
* tomater brukade vara deras största export innan england började köpa från holland och spanien.
* I maj och början av juni så blir ön invaderad av nått som heter maybugs. Det är stora, flygande insekter som är jättedumma och beter sig som om dom är blinda och åker in i allt. Dom är inte farliga bara otrevliga.
* Sist men inte minst, en lärdom som inprincip alla har sagt: Jag har kommit hit i alldeles fel årstid, ni kommer att få en liten uppfattning om det när ni ser bilderna tror jag. 

Bilder! 
huvudstaden St Peters Port






Vi åt på ett fik som heter The Loft, därifrån hade vi väldigt fin utsikt över hamnen.


Min "cream tea" som bestod av en pot med te, scones, smör, sylt, grädde och färska bär. Var mycket gott!




Guernsey pound, lägg märke till 1 pound sedlarna.


Allt för idag, återkommer imorgon!

Guernsey day 1

Så nu ligger jag i sängen hemma hos marals pojkvän Jesse. Jesse bor med sin mamma och mormor. En helt fantastiskt trevlig familj och mormorn påminner läskigt mycket om Barbro. Så det är väldigt mysigt att vara här.
Imorgon ska vi in till town, har inte hunnit ta så mycket bilder idag så ska bli bättring på det imorgon.

Det som är absolut skönast just nu är hur tyst det är, hur mörkt det är och hur frisk luften är.
Sen är det fantastiskt att träffa Maral igen också, det är så fint att umgås med människor som man inte riktigt behöver anstränga sig för utan bara kan va.

Ska sen meddela att Mel fick goda nyheter idag och allt är bra med hennes syster. Så jag behöver inte oroa mig för det heller när jag är här.

Nu ska jag byta om till mjukisbyxor och krypa ner i sängen.

Återkommer imorgon med bilder och nya uppdateringar!

Dags att packa väskan

Så som ni fick höra igår så ska jag åka iväg på en liten resa.
Guernsey är alltså en liten ö som ligger mellan UK och Frankrike nära normandies kust. Så imorgon bitti åker jag till Gatwick och flyger över, tar ungefär en timma och sen hämtar maral och jesse mig på flygplatsen. Ska bli jätte skönt, missförstå mig inte nu för jag tycker verkligen jättemycket om London men det är väldigt stressigt att vara här ibland. Och efter den här veckan så måste jag komma ut och få lite frisk luft för det har varit väldigt påfrestande.

Jag lovar att ta mycket bilder och njuta som bara den!

Ska passa på att tipsa om mitt favorit café också!

http://www.vintageemporiumcafe.com/

Ett otroligt mysigt café med väldigt goda mjuka kakor och gott kaffe. Ska ta lite bilder nästa gång som jag är inne, annars kan ni klicka in på länken här över.
Det är ett mycket litet kaffe med udda stolar och fåtöljer. Sen så har dom en varghund som alltid ligger i någon av fåtöljerna och sover. På nedervåningen har dom en liten vintagebutik också. Som har väldigt fina grejer.

The Vintage Emporium ligger på Bacon Street som är en tvärgata till Brick Lane i östra London. Vilket är som bekant min favoritdel av London!

Nu måste jag packa väskan sen gå och handla.
Tjuhu!

Guernsey

Hej! Ville bara säga att på fredag så åker hit!


Jag har blivit bjuden till Guernsey av maral och hennes pojkvän Jesse. Kan inte med ord beskriva hur mycket längtar att få se havet igen!


jobbig vecka

oj det här är inte en lätt vecka.
Vädret ligger på någonstans mellan ljummet, kallt, regnigt och lite blåsigt. Jag går fortfarande runt i vårjackan vilket känns helt fantastiskt.
Så vad är det nu som har hänt som har gjort och jag har känt mig halvhängig sen i måndags.

Börjar med att jag får en helt onödig utskällning av en 56 årig dam i min klass på måndags eftermiddag. Jag blev helt chockad och kände mig först väldigt sårad men nu i efterhand så är det hon som är löjlig. Jag har ännu inte fått någon ursäkt utan mer fått ignoreringar och kalla blickar. Fortfarande hennes loss eftersom det är mig alla klasskamrater väljer att umgås med. Så i nuläget är det lugnt.

Lite senare på måndagen så fick jag ett samtal från Mel, visar det sig att hennes syster kan vara väldigt sjuk. Vi får provsvar på fredag om vad det är och får vi ett svar som är det absolut värsta tänkbara så kommer Mel att lämna england så snabbt hon bara kan och åka tillbaka till Australien.
Detta gör att jag har en helt förstörd rumskompis för tillfället som jag försöker så gott jag bara kan att ta hand om. Men samtidigt så är jag stressad för min boende situation för jag kommer inte kunna bo kvar här om hon måste åka hem.
Så vi håller alla tummar vi har för fredag och hoppas att Mel's syster mår bra.

Efter samtalet så åkte jag iallafall till bbc television center. Och okej jag har varit i eyeworks studior i gamlestan och återigen okej det är verkligen inte samma sak. Men jag kan verkligen inte säga att jag blev mäkta imponerad. Kanske var lite omtumlad efter dagen men nu har jag iallafall sett studion där dom spelar in strightly come dancing och sett lite av deras nyhets studio. Var nog inte bästa dan för det bara.

Sen för att fortsätta med den här lite krångliga veckan, igår snodde bankomaten mitt kort. Var någon som hade pillat in en sån där fin plastsak där man sätter i kortet och sen var det borta. Men det är spärrat och allt så det ska vi lösa på nått sätt också.

Okej positiva saker nu då för att göra det till en lite lättare läsning:
Jag mår bra, är frisk och kry. Man blir lite små nedstämd av allt men det kommer att bli bättre.
Jag fick A på mitt test idag.
På fredag ska jag prata med Ian om att göra min kurs på distans och sen ska jag se om jag kan få jobb eller praktikplats här. Förhoppningsvis så går det bra för jag känner inte att det ger nått att gå på lektionerna längre och då känns hela grejen bara onödig plus lite slöseri med pengar.
Så det håller vi också tummarna för!


Förlåt för detta brutalt långa och lite deppiga inlägg men det är så här det är på chapter road just nu. Snart kommer bättre och ljusar tider. Det håller jag iallafall tummarna för!

Imorgon lovar jag att lägga upp lite nya tips och så kommer det upp lite nya bilder!

måndag

Jag har varit på bbc television center idag. Tänker berätta om det imorgon för idag har det inte varit en bra dag. Så nu dricker jag lite baileys så återkommer jag imorgon.

cheers

Typisk lördag

Idag mina damer och herrar så invigde jag faktiskt min vårjacka! Plus att jag inte frös ett dugg, hur trevligt är inte det då?

Efter en mycket långsam frukost så åkte jag och Mel till Notting hill för att gå på Portobello market. Skulle vilja säga att det definitivt var en typisk Lördag i London idag, en mycket trevlig sådan också.
Nu sitter jag i sängen smälter maten medans jag väntar på att Alex ska komma ur sin matkoma. Vi ska titta på solsidan och äta glass.
Jag har tänt ljus i öppna spisen och dimmat ner lampan, så det är verkligen mysstämning på Chapter road idag. 

Här är en bild från idag på mig när jag håller min och mels belgiska våfflor på marknaden, jag åt min med vit chokladsås och färska jordgubbar på. Mumma!


Borta bra men..







Håkans fantastiska musikvideo med ett soligt Göteborg


Bildbomb

Gatan där jag bor



Vårat hus



Våran engelska trädgård med järnvägsspår bakom



Lite detaljer från vårt rum







:)



ursäkta avbrottet

Oj nu har jag inte bloggat på två dagar. Det var ju inte riktigt meningen men vart mycket nu med flytt och sånt där.
Lite nyheter då.

29 april i westminister abbey kommer Kate och William att gifta sig. Det betyder att jag kommer vara här och kolla på spektaklet, det känns lite maffigt faktiskt!

Idag fick jag reda på att det har bott terroristkopplingar i våran lägenhet, här kan man läsa om det: http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/article466990.ece - ja jag vet inte men så är det.

Jag har köpt en telefon för £4 och har nytt nummer, maila så får ni det nya!

Annars så går allt bra med skolan och lägenheten. Fick en fråga varför jag egentligen går engelskakursen för jag pratar så bra engelska så hon tycker inte att jag har så mycket att improva (ursäkta engelsksvenskan). Ja detta var min lärare som sa det. Jag vet inte riktigt för jag känner väl ungefär likadant men känner att jag fortfarande har lite att jobba på när det kommer till att skriva.

Förövrigt, det är ingen myt att engelska lägenheter är kalla.

Telefoner

Tydligen så är det väldigt lätt att bli av med sin telefon här. Min vän Laura var först ut för ett par veckor sen, sen var det Mells tur förra veckan, sen igårkväll så var det tydligen min tur och lite senare på kvällen så blev Janice av med sin.

För min del så hände det på en klubb i östra london, telefonen låg i min väska som stängs med en knapp. Jag går från utsidan och ska fram till baren. Väl framme så vänder jag mig om för att ta upp mitt kort, då är väskan öppen och telefonen som låg överst borta.

Alla mina kontakter är nu helt borta och min telefon som jag var väldigt nöjd med är också borta.

Men jag mår bra och flyttar idag - om man nu ska se det från den ljusa sidan

Success

YAY igår fick jag ett jättedumt virus på datorn men nu är det borta, jag fick bort det! Woho!
Nu ska vi börja göra oss iorning och sen ska vi till Camden. Jajemän ser ut som att det blir en bra fredag idag!


Cheeeers

tre nätter kvar

Okej internet här håller på att avbryta hela tiden så detta är mitt andra försök att uppdatera idag. Tidigare så hade jag skrivit ett långt inlägg och sen när jag skulle publicera så försvann det. Så here we go, fingers crossed!

Jag var i skolan idag och vanligtsvis så byter vi lärare lite då och då men vi har fortfarande kvar Mr Bean kopian. Jag kan verkligen inte vara nått annat än snäll mot den här karln men när det kommer till att säga till när en elev ger fel svar så är han helt oduglig. Inte för att vara sån men det blir väldigt frustrerande för oss andra elever som ger rätt svar och sen får se det svaret bli överklagat. Så i slutet så finns det två svar eller så är det som egentligen är det rätta svaret fel.
Lustigt nog hade jag en lärare i gymnasiet som var exakt likadan.

Mr Bean har dock varit väldigt trevlig och ska organisera ett studiebesök till BBC television centre. Vi ska få (mot betalning såklart) en guidad tur runt omkring studios och green rooms. Låter väldigt roligt faktiskt.

Annars så är jag jättedålig på att fota nu men jag har inte så många spännande saker att visa. Så ni får hålla er tills på söndag då jag har ett nytt hem att visa upp!


Onsdag

Idag har jag ätit en helt fantastisk pastarätt.
Jag och Mell gjorde en pastasås som bestod av: zuccini, vitlök, färsk chili, kräftstjärtar, lök, körbärstomater och matlagningsgrädde. Behöver jag säga att jag är tokmätt fortfarande?!
Åh det var så gott och vi kan nog säga att det är typ av ett firande. För idag var vi och kollade på lägenheten, nu är det ett definitivt ja att vi flyttar på söndag.

Fireplace, badkar, diskmaskin, tvättmaskin, liten trädgård, trevliga grannar. Jag längtar jättemycket tills på söndag. Enda som är det negativa som egentligen inte är så negativt är att jag delar rum och säng med Mell. Men det är en stor säng och rummet som egentligen är vardagsrummet ligger väldigt avskilt från resten av lägenheten. Så varken hon eller jag såg det som nått negativt när vi hade sett hur allt såg ut.

Jag ska ta bilder så ska ni få se sen!

mixad dag

Idag har varit en väldigt mixad dag.

Började med att jag hoppa av tunnelbanan på kings cross och gick över perrongen för att hoppa på nästa tunnelbana och åka tillbaka igen.
Jag har åter igen blivit såpass sjuk så jag mår skumt och fick åka till läkaren. Äter antibiotika nu och mår redan bättre så inget att behöva oroa sig för! Det lovar jag.

Sen så har jag fantastiska nyheter! Jag ska flytta! Idag pratade jag med mina trevliga kompisar från Sverige här som behövde två trevliga människor att flytta ihop med, så jag och Mell bestämde oss för att nappa på det erbjudandet.
Det är billigare än hostlet, lägenheten har diskmaskin, tvättmaskin, badkar, två kylskåp och är i toppskick. Allt är bra åh så bra

Inga mer bedbugs, inga jobbiga tjejer som tänder lampan klockan fyra på morgonen och diskuterar nått högt på spanska (har hänt två nätter i rad nu) och jag kan lämna saker framme utan att det blir stulet. 

Kommer att bli väldigt bra.



Tillbaka igen

Hej kära läsare,
nu är jag tillbaka i London igen. Vädret är torrt och det känns faktiskt lite som vår. Min dröm om våren dog dock tyvärr idag eftersom en trevlig person här på hostlet berättade att snön oftast kommer i februari igen och då ska det bli kallt.
Jag vägrar dock att tro på det här eftersom jag vill ha vår, typ nu.

Sen en annan sak som jag har att erkänna är att ja man blir lite förvirrad av att resa. Dagens första tanke var: Hey varför pratar alla engelska här?

Första dagen i skolan idag också, var trevligt. Lite lamt. Lite som vanligt helt enkelt.

Kommer att uppdaterar med mer intressanta saker och hoppas att jag har nått vettigt att säga imorgon!

God fortsättning och cheeeers


RSS 2.0