från igår

Lyckades ladda upp en bild, lägger upp mer på den andra sidan imorgon!


halloween

Halloween blev väl inte riktigt som jag hade planerat, största delen av kvällen stod vi i kö för att komma in på Koko som dessutom var fullt när vi hade kommit en bra bit på vägen. Sen hamnade vi nära covent garden och följde efter någon tjej som var en promoter för ett ställe.
Klubbarna skickar nämligen ut folk för att locka in besökare, i det här fallet så kom vi in gratis pga att hon fixade in oss.

Klubben hette Los Loco och var väl inte det ultimata stället för halloween men man får ta det som erbjuds och göra nått roligt av det istället. Ingen idé att deppa ihop. Plus att jag hade väldigt roligt i slutändan!

Bilder kommer att komma upp så håll utkik.

conclusion


Sex veckor har nu gått och jag tänkte dra lite slutsatser som jag nu har samlat på mig på denna korta tid.

Tunnelbanan/undergrounden/the tube: världens äldsta och längsta tunnelbana, snabbaste sättet att ta sig runt i London men det betyder inte det bästa. Som jag har nämnt innan så stängs min station och linje av nästan varje helg. Detta gör det otroligt krångligt att ta sig runt i London. Nu det senaste så har även fler stationer och linjer stängts av olika anledningar.
Jag skulle inte säga att det är farligt men med tanke på 7/7 terrorattacken känns det alltid lite osäkert att ta tuben. Sen så är det känt att man inte heller ska ta den själv på natten då det finns risk att man blir rånad eller nått annat otrevligt. 

Bussar: Jag gillar att ta bussen. Det är lite mindre riskfullt än att ta tuben, man ser mer av åkturen och det går bussar nästan hela tiden. Det negativa är dock att bussen går verkligen inte lika fort som tuben med tanke på den "fantastiska" trafiken i London så kan det gå otroligt segt sen så kan den vara försenad eller vara proppfull så att den bara kör förbi. Pålitlig är inte ett ord som jag skulle använda för busstrafiken här, fast jag föredrar ändå att ta bussen över tunnelbanan.

Trafiken: Jag har nu hyffsad koll på att kolla åt rätt håll när jag ska korsa en gata men jag håller ändå åt alla håll som jag bara kan minst fyra gånger innan jag faktiskt går över. Detta för att jag var med om en liten traumatisk upplevelse för ett par veckor sen då jag nästan höll på att bli först påkörd av en buss och sen av en taxi. Det ska tilläggas att när du klarar dig från en sån här sak och vill skratta lite för att du överlevde så vänta med att göra det tills taxin har kört iväg. Annars så kan man få en arg taxichaffis på sig som vevar ner rutan och skriker:  ITS NOT FUNNY!
Sen ska tilläggas att jag förstår mig inte på trafiken alls här, folk korsar gator hur som helst, cyklister cyklar mellan och framför bussar och bilar gasar innan övergångsställen så det känns som om man måste springa över även fast dom ska stanna.

Hostel: Jag bor på det bästa hostlet som jag någonsin har besökt, gratis frukost, fräsha rum, personalen är fantastisk och nu när jag är en longstayer och betalar veckovis så är hyran mycket billigare än vad jag trodde. .Dock vet jag att jag har klagat ganska så gott på det nu det senaste. Kan ha med att jag har bott här i 6 veckor men sen nu så börjar jag faktiskt bli van vid det. Men negativa saker med hostel: Saker försvinner och man måste ha stenkoll på sin packning hela tiden. Skolklasser som kommer och är högljudda men otroligt jobbiga lärare som ska väcka alla genom att banka på dörrar och skrika. Bedbugs, behöver inte säga så mycket om det.
Sen att man inte har sitt "egna space" det är ganska påfrestande. Fast nu om jag får ett jobb här så blir det ju väldigt mycket bättre!
Är lite kluven ifall jag gillar att bo här eller inte just nu för det finns både positiva och negativa saker.

Mat: oj nu ska jag försöka att inte låta kritisk men det bästa som jag har ätit här var när jag och Ankan var på resturang. Vi åt Lamm och färskpotatis med någon god sås till. Men även då så känns det alltid som att nått saknas, nämligen salt och peppar. Jag tycker att dom kryddar maten helt förfärligt dåligt här, inte konstigt att indisk mat är så populärt (tikki masala är tydligen deras nya national dish) Jag tycker till och med att mc donalds smakar konstigare. Vem vet jag kanske bara har haft otur också. Sen så äter jag inte pommes frittes längre, för det serveras till allting här.

Detta var då min första del, kommer att göra fler.

Happy Halloween!

halloweencostume

Nu har jag äntligen hittat min kostym tills imorgon. I två dagar så har jag stått i kö för att komma in i butiker, armbågat mig fram till kataloger som visar vad dom har och blivit otroligt frustrerad. Detta har varit värre än nordstan under julrushen, ärlig talat.
Men nu har jag inhandlat en sjuksköterska klänning för en billig penning som jag imorgon ska piffa upp med lite fake blod, gummihandskar, en så kallad beehive frisyr och en ganska mörk sminkning. Självklart så kommer bilder på spektaklet.
Vi planerar att gå till Koko, en klubb i Camden som har detta -> http://www.koko.uk.com/listings/guilty-pleasures-bat-out-hell-%E2%80%93-halloween-ball-30-10-2010

Kommer nog bli helt fantastiskt roligt och jag är super excited eller exhilarated om jag ta tillfället i akt och använda ett nytt ord som jag har lärt mig.

Sen kan jag säga att denna hostelvistelse faktiskt kan leda till nått positivt, verkar som om det är en öppning för en tjej att stå i baren här på hostlet och hon som jobbar i baren nu undrade om jag var intresserad = billigare hyra och extra pengar,catching!
Ska fixa till mitt cv imorgon så håll tummarna.


julbelysning?

igår var det cirka 15 grader och skinade sol här, lite kallt i vinden men inte mer än det. Jag satt på eftermiddagen och drack öl på en uteservering, i slutet av oktober?! Hur fantastiskt är inte det då.
Det som dock är mycket konstigt är att vädret är härligt, dagarna är ljusa och vi har inte ens gått in i november än. Ändå så har julbelysningen åkt upp på ett par köpcentrum, julskyltningen är framme plus att Harrods och Liberty har öppnat sin julshop med julsånger.

Jag vet inte med er men jag blir en aning förvirrad faktiskt.

sammanfattning

jag hade skrivit ett jättelångt inlägg om min första sammanfattning av min tid här sen slutade internet att fungera. Idag är ingen bra dag och nu går jag och duschar istället.

Bloglovin

http://www.bloglovin.com/blog/2053442/blonde-abroad?claim=zmdc8gredvw">Följ min blogg med bloglovin.
För er som intresserade att få ett mail när jag har uppdaterat min blogg.

Sitter nu och äter frukost på hostlet. Det är faktiskt en fin morgon idag, inte alls lika mycket folk som i vanliga fall.
Just idag kombinerar jag varm choklad med crossianter, rostat bröd och läxor. Hade inte så mycket i läxa tills idag så då går det lite snabbt att göra det till frukosten eller på tunnelbanan. Tunnelbanan är dock lite jobbigare då det hoppar och skakar ganska mycket.

Annars har jag inga större planer idag, jag fortsätter att leta boende men det är väldigt svårt. Helt ärligt så börjar jag att tröttna på det också, jag vill inte ge upp mitt boendeletande för jag kan inte heller bo kvar här på hostlet. Jag kommer att bli tokig om jag ska bo här i 6 månader.

Nåväl ha en fin måndag så återkommer jag senare!

Här har ni också så att ni kan se mina bilder härifrån, http://s1093.photobucket.com/albums/i425/josefineJ/
Har inte laddat upp något än för jag hinner inte nu men snart snart!

Helgen

Igår hann jag inte riktigt blogga så här kommer vad jag har gjort dom två senaste dagarna.

Fredag: Efter skolan så gick jag och några av mina klasskamrater och åt tillsammans. Var väldigt trevligt och jag måste säga att jag verkligen trivs i min klass och det känns väldigt mycket bättre med allt nu.
Jag och en annan klasskamrat åkte senare in till oxfordstreet och letade efter en butik i cirka tre timmar. Fruktansvärt trött hittade vi in på new bondstreet och längst bort på gatan låg denna lilla butik och höll uppe några extra minuter för vår skull.
Senare på kvällen så tog vi oss båda hem för att lämna av våra grejer och sen åka bort till Victoria, där hamnade jag på en hemmafest med en massa tyskar. Det var väldigt trevligt och höjdpunkten var när en av tyskarna började prata på svenska och förklarade att han hade lärt sig svenska eftersom hans ex var från Sverige. Det absolut roligaste var att exet var från stenungsund och att han faktiskt hade lärt sig göteborska.

Kvällen slutade med ett litet missförstånd och jag hoppade på fel buss, blev avsläppt vid piccadilly circus, gick in på fel gata och insåg att jag var väldigt fel när jag såg "The Ritz" lysande framför mig. Så det var bara att korsa en massa gator och hålla tummarna att jag gick åt rätt håll. Jag är väldigt glad att jag faktiskt har gått så mycket som jag har gjort runt i London så jag kunde hitta tillbaka till Bondstreet. Annars hade jag varit väldigt vilse och dessutom ensam. Ingen bra kombination.

Väl tillbaka på hostlet så smög jag in i mitt fyra beds dorm och började rota runt i mitt skåp. Plötsligt så känner jag att jag fastnade lite lätt i nått med lillfingret så jag drog till. Visade sig då att min rakhyvel har åkt ut och att skyddet är borta. Så runt halv 2 fick jag smyga ner till receptionen med ett blödande lillfinger och otur nog hade dom inga plåster. Så det fick lösas med en eyepatch! Ska tilläggas att jag tvättade såret med sprit innan vi la om det, så det är ingen fara där.

Igår åkte jag och Ida in till portobello road market, en otroligt mysig marknad i Notting hill med vintagesmycken, antikaffärer och annat smått och gott.
Det är väldigt mycket folk dock.
Man hoppar av vid notting hill gate och sen är det bara att följa folkmassan så hittar man rätt.
Kan varmt rekomendera marknaden och kan även tipsa om att det ligger en bokbutik precis vid stationen där man kan köpa böcker för £1 styck, fantastiskt bra! Just nu så har Mary Mccartney (Paul Mccartneys dotter) ställt ut sin första utställning med fotografier av kända personer, kan jag också varmt rekomendera att besöka!

Efter marknaden så tog jag mig till Trafalgar Square och vidare till national portrait gallery, vilket jag tyckte var helt fantastiskt. Både gamla och nya porträtt, inte för mycket folk och helt gratis. Ett ställe som man lätt kan försvinna bort i ett par timmar och bara gå runt. Jag tog mig även ner till deras Café och tänkte dricka en kaffe men det var så himla litet och överfullt så jag gick ut och vidare till ett litet italienskt café istället som låg runt hörnet.
Sen var det tänkt att jag skulle ta mig bort till National gallery men påväg dit så gick jag förbi St-martin-in-the-fields, kyrkan som ligger på trafalgar square, och då hörde jag musik. Så jag gick in och gick rakt in i en slags kyrkokonsert med orkester och kör. Jag var fast i en timma och ryste i hela kroppen. Det var helt fantastiskt vackert! Höjdpunkterna var när dom sjöng rule britannia.
Sen kan jag även rekomendera att gå till The Crypt som ligger brevid kyrkan. Där serverar dom olika typer av mat och dryck. Och som namnet avslöjar så sitter man nere i en krypta.

Detta blev ett otrooligt långt inlägg och förstår om man inte har tid att läsa igenom allt så ska komma ihåg att blogga varje dag istället, inte lätt när det är så mycket som händer här hela tiden!


Dagens

Dagen har varit otroligt snurrig för mig.
Jag bestämde mig för att leta upp vintagebutiken Beyond Retro. Det finns två, en i east end och en i west end. Så jag tog mig east först eftersom den butiken ska vara störst. Efter att ha sprungit upp och ner i bethnal green och känt sig halv osäker på vägen och börjat att tröttna på att behöva hålla ett krampaktigt tag om både mobil och väska, så tog jag mig in till oxford street istället för att leta efter den andra butiken.
Jag tror att jag sprang runt i Soho i 40 minuter tills jag tillslut hittade butiken, hade inte gatunamnet eller något för min mobil dog lite sådär lägligt när jag stod mitt i soho.

Efter att ha gått runt i butiken och börjat bli ordentligt trött så bestämde jag mig för att långsamt promenera tillbaka till oxford circus där min buss går från.
Passade även på att besöka lite butiker men hittade bara ett bara väldigt dyra skor som jag mycket duktigt inte köpte.

Väl tillbaka på hostlet så började jag packa om min väska igen eftersom jag bestämde mig för att tvätta idag. Vad jag upptäcker är att det saknas grejer i min väska. Jag saknar nu; en bok, mina huntersockar (katastrof!!!!!), shampoo, balsam och duschkräm.
Vart dom här sakerna har tagit vägen eller om någon har tagit dom, vet jag inte. Men det hela känns väldigt konstigt då jag har väldigt bra koll på mina saker.


Idag har verkligen varit en snurrig dag. Jag gav en uteliggare ett äpple på tunnelbanan också, trodde att goda gärningar resulterar i tur men tydligen så funkar inte min karma på det sättet.

Det som är positivt är att vi fortfarande har väldigt härligt höstväder med mycket sol, så det är helt fantastiskt att promenera ute just nu.

Sen är det fantastiskt roligt att lilla käraste Fanny tar sig till landet down under imorgon och är borta i ett år.


Nu blir det att traska upp till sängen och hoppas på en bättre fredag!


höst i London

Igår och idag har det verkligen blivit höst här. Igår spöregnade det och det är sånt där trevligt kallt regn och är mindre trevligt att promenera i. Sen har det börjat bli kalla vindar här också så nu börjar det bli lite kyligt att gå i nylonstrumpor som jag har kunnat göra sen jag kom hit.
Dags att bunkra upp med tjocka stickade strumpbyxor och vinterkappan istället. Lite mysigt är det dock!

Något som är ännu mysigare är att det börjar komma lite dagar att fira nu.
Nästa helg är det Halloween här, det ska firas med en riktig halloweenfest plus att jag verkligen ska gå all in när det gäller utklädnad. Förhoppningsvis så har jag löst mitt bildproblem tills dess så att ni kan se bilder!

Sen är det 5th November om två veckor. Då är det Guy fawkes night här och det firas med fyrverkerier över London. Ska bli väldigt mysigt att gå och ställa sig vid big ben och kolla på fyrverkerierna faktiskt! 

Annars så rullar allt på väldigt bra här, nya klassen är väldigt mycket bättre än min gamla. Okej jag saknar japanerna för dom var väldigt roliga men den här klassen ger mig väldigt mycket mer och jag känner att det blir lite utmaningar. Även fast jag fortfarande blir förvånad när mina klasskamrater inte vet vad ord som chorus betyder.
Ska få en ny lärare imorgon, han pratar väldigt långsamt och tydligt så det ska bli intressant att se hur hans lektioner är.


josefine vs bedbugs 1-1

Ibland är det fint med vänner.

Idag åkte jag till east putney och fick låna Michaels badkar och under tiden som jag låg där och tog det lugnt så lagade han middag åt mig.

Dessutom så har jag köpt en kräm på boots som faktiskt gör så att mina bett slutar klia, vilket är fantastiskt.
Sen efter att ha ätit en fantastiskt middag så tog vi bort oss till den lokala puben och umgicks med två andra vänner.
Om man ska jämföra gårdagen med idag så måste jag säga att idag är det så fantastiskt mycket bättre.

Tack för idag, återkommer imorgon igen!

cheers

dum dag

Jag kan ha haft sämsta dagen sen jag kom hit idag.
Till att börja med så har jag knappt sovit något inatt eftersom det var en kille som snarkade och varje gång som jag vaknade så började mina bett klia. Inte alls okej.
Sen tog det mig dubbelt så lång tid att ta mig till skolan eftersom min tunnelbanalinje var helt avstängd, sen när jag väl kom till skolan så visade sig att det bara var en till kille som hade kommit till skolan. Så det kändes sådär nödvändigt.

Allt detta gör att resten av dagen blir ganska lång och jag har blivit irriterad på småsaker som jag absolut inte skulle blivit i vanliga fall.

Avslutningen av dagen var dock till det bättre. Mötte upp Michael, Mike och Ida, så tog vi oss till Soho och tog en öl.
Välförtjänt tycker jag

Old spitalfields market

Enligt journalisten Per Nordangård så är spitalfield i östra London det kreativa folkets tillhåll. Vilket jag verkligen kan hålla med om.
Området runt Shoreditch, Old Street och Bricklane är väldigt hippt och har flera riktigt bra ställen att besöka.

Jag tog mig till Old Spitalfields Market idag, en jättestor marknad som hålls under tak. Jag blev väldigt positivt överraskad, först trodde jag bara att det var en liten marknad eftersom jag gick fel men helt plötsligt efter att ha gått lite i cirklar så kom jag fram till själva hjärtat av marknaden.
Här kan du köpa allt från ekologiska tshirts till konstverk. Mitt i marknaden finns också en matdel där du bland annat kan köpa: Paella, helgrillad gris, olika sötsaker och varför inte några ostron med ett glas kyld champagne till.
Marknaden omringas också av vintagebutiker, resturanger, inredningsbutiker, skobutiker och andra klädbutiker.

Jag har bara varit på Camden Market innan eftersom jag missade Portobello Road Market igår och jag måste nog säga att jag verkligen föredrar Spitalfield mer. Denna marknaden var inte riktigt lika turistig, även fast det var väldigt mycket folk, så var det inte skolklasser som Camden market brukar vara invaderat av.

Marknaden hålls bara på söndagar mellan 9.30 - 17.30 och jag tog undergrounden till Liverpool street och sen följde skyltar från Bishopsgate.

Så har man en söndag över i London så tycker jag definitivt att man ska ta sig till Old Spitalfields Market, det kan jag verkligen rekommendera!


Portobello market

Idag var det tänkt att jag skulle hinna med att gå på den franska marknaden som är här i området och sedan åka till Portobello Market. Det gick ganska bra fram till att jag glömde av den franska marknaden och inte hann till Portobello market på grund av tunnelbanan.
Det ska jag nämligen påpeka, på helgen så stänger dom ibland av stora delar av undergrounden i London, detta leder till stora förseningar även fast man inte ska åka så långt.
jag fick idag åka till andra sidan London för att ta mig till Notting hill, vilket i vanliga fall tar runt en halv timma. Idag tog det mig mer än en timma.

Väl framme i Nottinghill så mötte jag upp med Michael som gjorde en mellanlandning för att äta sen lunch / tidig middag med mig innan han började jobba. Så när jag var klar och vandrade ner åt portobello road så hade allt börjat stänga.
En stor miss men marknaden ligger kvar och jag kommer definitivt att åka dit någon annan dag.

Imorgon är det tänkt att jag ska komma ihåg den franska marknaden och även ta mig bort till shoreditch för att gå på spitalfields market.
Får hoppas att det går bättre imorgon!

Cheers

P.s jag kan fortfarande inte ladda upp bilder, ber om ursäkt för detta och får hitta på någon annan lösning. D.s


Bedbugs

Idag är då fredag i denna fantastiska stad och jag har hunnit med mycket.
Började med att ha ett väldigt givande utvecklingssamtal med min lärare. Från och med nästa vecka så går jag inte längre i upper intermediate klassen utan får börja i advanced klassen istället. Ska bli väldigt roligt och skönt att få lite utmaning faktiskt.

Efter samtalet så tog jag mig bort till conventgarden för att promenera runt lite. Covent garaden är ett väldigt trevligt shoppingstråk med ganska många olika butiker, så vill man inte trängas på oxfordstreet så är denna del ett väldigt bra alternativ.
Från Convet garden så promenerade jag ner till Chinatown, ett ställe som jag länge velat besöka men inte riktigt vetat vart det har varit.
Det var väldigt trevligt, lite mindre än vad jag hade trott från början och jag skulle gissa på att det är mycket mysigare på kvällen. Det hänger nämligen en massa färgglada lyktor över hela chinatown.

Efter Chinatown så tog jag mig till Regent's park. Regent's park var otroligt mycket större än vad jag trodde. Jag åkte dit för att dom hade en konstutställning där, som jag blev lite besviken på. Jag hade sett bilder från den och då var det saker som hängde i luften och såg mycket mer intressant än vad den egentligen var.
Men jag tog mig till Queen Marys Gardens istället som ligger mitt i Parken, vilket var helt fantastiskt. Är nog ännu finare på våren då alla rosor i rosträdgården precis har slagit ut.

Jag hann bara se en fjärdedel av Regent's Park och kommer definitivt att åka tillbaka för att se resten och besöka London Zoo som ligger där.

Som ett avslut på detta inlägg, tydligen så är London invaderat av bedbugs och det har nu tagit sig till mitt hostel.
Och jag har blivit biten, det kliar nått åt fruktansvärt och känns faktiskt ganska obehagligt. Har tvättat alla mina kläder nu och hoppas på att att inte bli biten igen. Men detta är bara en av flera anledningar varför jag är så toktrött på att bo på hostel.
Fingers crossed att jag snart hittar någon annanstans att bo!


P.s tydligen så kan jag inte ladda upp bilder idag så det får komma senare! D.s


Premiärinlägget

Som ni som har hittat hit säkerligen vet så har jag nu bott i London i drygt en månad. Med detta så såg jag det som en ganska självklar grej att jag faktiskt skulle börja blogga om de 6 månaderna som det är planerat att jag ska vara här.
Jag tänkte skriva ner lite väl valda tips, mina erfarenheter och allmänt om mina dagar här i europas huvudstad.

Hoppas att ni finner det jag skriver värdefullt och att ni kommer att uppskatta innehållet.

enjoy!


RSS 2.0